11 Nisan 2009 Cumartesi

Büyük Derbi...

Derbi gelip çattı yine..Uzun zamandır bekliyordum bu maçta tribünde olmak için ama hemen ertesi güne vizelerimin denk gelmesi yine bir hevesi kursağımda bıraktı...



Maçın favorisi için söylenecek pek bir şey yok aslında...Galatasaray ve Fenerbahçe' nin lig performansları malum..Öyleki puanları eşit ve attıkları ve yedikleri gol sayıları bile birbirine yakın. Birde Galatasaray' ın saha avantajının Fenerbahçe' nin derbi şansıyla karşılaştırırsak yine bir eşitlikten söz edebiliriz.

Dileğim tabiki kazanmak ama benim için önemli olan hak eden tarafın maçı götürmesi..Geçmişte öyle derbi maçları yaşadıkki, ne hakem hataları ne şanssız goller aldı götürdü derbinin önemini ve büyüklüğünü..



İlk maçta olmayan Kewell' dan çok şey bekliyorum açıkçası...Kalitesini oynadığı her maçta bir şekilde yansıtan bir oyuncu. Eğer liderliği eline alırsa Lincoln ile birlikte Arda ve Baros' un da formuyla bu işi kotarırlar..Lakin aksi takdirde işler kötü olabilir.

Bir de Lincoln' ün oynaması meselesi var ki bence şu anki Ümit Karan' ı düşündükçe banko oynaması gereken bir futbolcu...Hem elinde taraftarla arasını düzeltebilmesi ve piyasa yapabilmesi için dünya vitrininde olan bir maç var.


Umarım herşey Galatasaray' ın lehine olur ama en önemlisi, klişelerden hoşlanmasam da, hakedenin kazanacağı bir derbi olsun...ve Baros iki, Kewell, Arda birer gol atsın :)

Hiç yorum yok: